Ofte stilte spørsmål

Administrasjon

 • Hvordan endre spilleliste i bruk?

  Menypunktet “Players” gir deg oversikt over alle playerne som er tilkoblet din konto. Her velger du Playeren du vil endre spilleliste på og i rullemenyen velger du den nye spillelisten du vil skal vises på skjermen din. Oppdateringen skjer innen 10 minutter.

 • Hvordan legger jeg til en bruker?

  Når du er innlogget kan du enkelt legge til en ny bruker ved å velge “Brukere” fra menyen og deretter “Ny bruker”

Feilmeldinger

 • Kun Displaysystem logoen vises

  Dersom det ikke finnes noen aktive plakater, vil skjermen kun viser Displaysystem logoen som en “skjermbeskytter” isteden for en helt svart skjerm.

 • Plakaten min vises ikke på skjermen

  At en plakat ikke vises på skjermen kan ha flere årsaker:

  • Plakaten kan være tidsstyrt slik at den kun vises på angitte dager
  • Plakaten kan være tidsstyrt slik at den kun vises mellom angitte tidspunkter
  • Plakaten kan være satt til å bli publisert fram i tid
  • Plakaten kan være avpublisert

  Hvis en plakat er satt opp med tidsstyring eller publisering fram vil det være et ikon i venstre hjøret på forhåndsvisningen.
  Om en plakat har et slikt ikon, kan du ved å holde musepekeren over få informasjon om når plakaten vises.
  Hvis du ønsker å endre dato/tid for publiseringen redigerer du plakaten og endrer innstillingene for tid og dato i høyre kollonne.

  Om en plakat er avpublisert og det er valgt at avpubliserte plakater skal vises (øverst i høyre hjørne på skjermen) vil avpubliserte skille seg fra publserte plakater ved at de er markert med grå bakgrunn. Hvis du ønsker å publisere plakaten velger du valgikonet på plakaten og trykker publiser.

   

Generelt

 • Automatisk start av SSSP4

 • Hvordan sette opp SSSP4

 • Hvor mange skjermer kan jeg bruke?

  Du kan vise spillelisten din på så mange skjermer du ønsker. Hvis du ønsker å vise forskjellige spillister på skjermene dine må du oppgradere abonementet ditt. Ta kontakt på post@displaysystem.no eller telefon 980 55033

 • Kan jeg vise spillelisten på flere skjermer?

  Ja, for hvert bygg kan du vise én spilleliste på så mange skjermer du ønsker. Hvis du vil vise forskjellige spillelister på skjermene dine hekter du bare på flere PRO-abonnement. 1 stk PRO = 1 stk aktiv spilleliste. Ta kontakt på post@displaysystem.no eller 980 55033

 • Hvem kan bruke Displaysystem?

  Displaysystem kan brukes av alle. Alt fra små organisasjoner til store konsern vil ha nytte av vår løsning. I tillegg er systemet så brukervennlig at det skal være mulig for alle å lære seg metodene. Vi har også åpnet for en FRI-versjon som idrettslag og foreninger kan fritt benytte. FRI har ikke alle mulighetene som PRO, men gir likevell tilgang til det andre tar full pris for – bare at vi gir dere det gratis.

 • Hva er Displaysystem?

  Displaysystem er e norskutviklet og brukervennlig Digital Signage system.

  Displaysystem er et helnorsk produkt som er utviklet fra bunn for at du som sluttbruker skal få et brukervennlig verktøy som alle kan brke og beherske etter kort tid. Systemet fungerer på alle typer TV-er og ingen installering er nødvendig! Du kan styre budskapene fra Mac, PC, android nettbrett osv. Displaysystem fungerer like godt for små bedrifter som store konserner med flere lokasjoner.

 • Hvordan bestiller jeg?

  Versjonen FRI og PRO- versjonen kan bestilles via nett.

  PRO-versjonen kan også bestilles via post@displaysystem.no eller på telefon 980 55033.

 • Hvilket innhold kan vises på Displaysystem?

  På Displaysystem kan du vise nesten hva du vil av innhold. Du kan bruke systemet til å vise nyheter, tilbudsplakater, trafikkinformasjon. Du kan vise video, værmelding. Med vårt designverktøy kan du også designe dine egne plakater.

 • Er support inkludert?

  Displaysystem tilbyr nå support som et eget tilleggsprodukt. Har du valgt support tilknyttet din PRO-versjon eller Player, så har du prioritert support og brukerstøtte via telefon og epost innenfor våre åpningstider. For FRI-versjonen så har vi epost-support med svar innen 1-3 dager. (Vanligvis raskere 🙂 Om du ikke har bestilt support avtale for din løsning, så ta kontakt på: 980 55033.

  Prioritert support er valgfritt og mest utbredt for bedrifter.

 • Hva trenger jeg av utstyr?

  Dersom du velger Displaysystem PRO med separat player, trenger du kun en skjerm. Vi leverer maskinvaren (Ferdig oppsatt Player).
  Velger du PRO uten Player eller FRI versjonen må du selv stå for maskinen som Displaysystem skal kjøres fra i tillegg til skjermen. Vi anbefaler til kunder som ikke har skjermer å gå for Samsungs SSSP-skjermer som har player innebygget og er klaget for å stå på lenge om gangen. I tillegg har vi fjernsupport-mulighet rett på skjermene for kunder som tegner supportavtale i tillegg til PRO for skjermen(e).

 • Hva er forskjellen på FRI og PRO?

  FRI
  FRI-versjonen er en forenklet utgave av Displaysystem. Denne er en gratis infoskjermløsning til idrettslag, musikkforeninger og skoler som kun  trenger løsning for én skjerm. Du har ikke alle PRO-funksjonene men alle Basis-funksjonene til å vise fram dine budskap. I FRI-versjonen får du med: Beskjeder, Opp- og nedteller, Nettside-visning via URL, Klokke, Bilde og galleri, Værmelding og visning av RSS-nyheter på en tøff måte. Alt gratis. FRI-versjonen har én aktiv spilleliste og kan vises på kun én skjerm.

  FRI-versjoner som står inaktiv over en lengre periode uten å ha vært i bruk, vil bli deaktivert etter 12 måneder.

   

  PRO
  Med PRO-versjonen har du full tilgang til alle våre PRO-moduler. Nye moduler tilkommer hele tiden og mange av dem vil dukke opp i PRO-versjonen uten ekstrakostnad. For full oversikt over alle moduler, klikk her.   Med PRO så kan Digital Signage skjermer som f.eks Samsung SSSP tas i bruk direkte på visning i stående eller liggende skjermer i alle størrelser uten noe behov for eksternt utstyr. 1 stk PRO = 1 stk aktiv spilleliste. Kun med PRO-abonnementet kan du styre flere spillelister og lokasjoner fra samme login. Med PRO kan du pr. lokasjon vise samme spilleliste på så mange skjermer du ønsker.

  Har du andre eksisterende skjermer som ikke er like klar for Digital Signage, så tilbyr vi ferdig oppsatte Playere som tillegg som raskt tilkobles skjermen(e) for samme flotte visning – rett fra Displaysystem. I versjonen med Player slipper du å tenke på maskinvare, at programvaren blir oppgradert og når tid skjermene skal starte og stoppe. Alt dette tar da Playeren seg av automagisk.  Vår løsning sikrer lavt strømforbruk og tidsstyring.

   

Innhold

 • Hvordan tar jeg i bruk kalendervisningen?

  Dere kan nå opprette egne kalendre i f.eks. Google Calendar eller lignende og så vise til enhver tid oppdatert informasjon fra kalenderne på infoskjermene. Alt skjer automatisk og løsningen henter alt direkte fra dine egne kalendre. Kalenderfunksjonen er tilgjengelig for alle kunder. 

  Du kan velge å vise hele 3 forskjellige kalender-moduser:

  ·         Dagens hendelser

  ·         Denne ukens hendelser

  ·         Kommende hendelser

  Og du kan selvsagt selv bestemme hvilken bakgrunnsfarge som du ønsker. Ta en titt på videoen i linken over, så ser du fort hvilke muligheter dette åpner for.

   Ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon.

 • Hvordan endre rekkefølge på plakatene

  Man kan endre rekkefølgen på plakatene ved å holde museknappen nede på den aktuelle plakaten og dra den til dens nye plassering

 • Hvordan endre en plakat?

  Hvis du ønsker å gjøre endringer på en plakate, trykker du på tittelen til plakaten, du vil da komme til samme vindu som da du opprettet plaketen og kan gjøre de endringer du ønsker.

 • Hvordan sette opp varsling?

  Under Innstillinger har du mulighet for å legge til varslinger.

  Velg Legg til varsling
  Kryss av for den spilleren du ønsker å få varsling på

  Velg deretter hvor lang tid spilleren skal være offline før du får varsel
  Og velg dager og tidspunkter varslingen skal være aktiv.

  I siste feltet skal du skrive inn de epost adressene som skal ha varsling. Om det er flere epost adresser kan du skille dem med komma.

 • Hvordan tidsstyre en plakat?

  Alle innstillinger for tidsstyring og frampublisering av plakater finner du i høyre kolonne.

  For frampublisering endrer du start dato og eventuell slutt dato under “Publiseringsvalg”

  For tidsstyring endrer du innstillinger under”Planlagt visning”

  Her kan du sette opp mellom hvilke klokkeslett plakaten skal vises, samt hvilke dager den skal vises.

  Du kan også gjøre valg for om plakaten skal vises hver, annenhver eller hver tredje uke.

 • Hvordan endre bakgrunnen?

  Bakgrunnen til spillelisten din endrer du under menypunktet “Innstillinger for spilleliste”

  Dette finner du enten ved å holde musepekeren over den aktuelle spillisten i listen over dine spilleliser.

  Hvis har valgt den aktuelle spillelisten vil du også finne et menypunkt som heter “Innstillinger for spilleliste” oppe i høyre hjørne av skjermen.

   

 • Hvordan legge til en video?

  For å legge til en video, velger du først pluss tegnet for å legge til ny plakat, deretter velger du “Video” fra listen. 

  Deretter trykker du “Velg video” og velger en allerede opplastet video eller laster opp en video fra din datamaskin. 

  Lengden på plakaten settes automatisk etter lengden på ditt videoklipp

 • Hvordan legge til vær?

  For å legge til værmelding på ditt Displaysystem, trykker du først på pluss tegnet og velger deretter “Vær” fra listen over tilgjengelige plakater.

  Søk deretter etter stedet du vil vise vær for.

  Så kan du velge bakgrunn. 

  Farge: en fast valgfri farge som bakgrunn

  Raster: her kan du velge tre farger som vil lage et fargespill som bakgrunn

  Bilde: velg et egenvalgt bilde som bakgrunn

 • Hvordan starte en ned- eller oppteller?

  For å legge til en ned- eller oppteller, trykker du først på pluss tegnet og velger deretter “Ned- og oppteller” fra listen over tilgjengelige plakater.

  Velg deretter datoen du vil telle fra eller til. Systemet finner selv ut om plakaten er en ned- eller oppteller.

  Skriv inn en tittel og en tekst som skal vises når nedtellingen er ferdig.

  Så kan du velge fargene du vil skal brukes på plakaten. Du kan også velge hvordan bakgrunnen skal se ut, om den skal ha en fast farge eller om du vil bruke et egendefinert bilde.

 • Hvordan legge til en plakat?

  Når du har valgt spillelisten hvor den nye plakaten din skal ligge, velger du pluss tegnet til venstre på skjermen.
  Her velger du fra listen hvilken type plakat du vil lage og trykker ok.

 • Hvordan legge til trafikkmeldinger?

  For å legge til trafkkmeldinger på du først hente en RSS-strøm fra Statens Vegvesen.

  Det kan du gjøre her

  Velg hvilke meldinger du vil ha med, trykk på knappen for RSS,

  kopier linken og lim den inn i plakaten for trafikkmeldinger

 • Hvordan legge til YouTube video?

  For å legge inn et YouTube klipp trenger du adressen til klippet.

  Når du har navigert deg til klippet skal bruke, kopierer du adressen som er i adressefeltet.

  Du kan kopiere adressen ved å høyreklikke og velge kopier, eller markere adressen og bruke CTRL + C

  Når ny YouTube plakat er valgt inn limer du inn adressen ved å høyreklikke og velge lim inn eller ved å bruke CTRL + V

  Trykk deretter GET og YouTube klippet vil lastes inn.

  Om du ønsker å starte eller stoppe klippet ved gitte tider kan du velge start og stopp posisjon

 • Hvordan legge til bildegalleri?

 • Hvordan legge til nyhetsfeed?

  For å legge til en nyhetsfeed trenger du en RSS feed fra nettsiden du ønsker å vise nyheter fra.

  Displaysystem kommer med forhåndsgodkjenning fra flere nyhetsnettsteder, disse finner du under “Innstillinger for spilleliste”

 • Hvordan importere kalendere?

 • Innholdet blir ikke oppdatert

  Playeren sjekker etter oppdaetering hvert 10. minutt.

  Hvis innholdet fortsatt ikke oppdaterer seg kan det være fordi Playeren ikke har tilgang til nett.

  Sjekk om nettverkskabelen er satt i og at det lyser grønt i lampen ved kontakten.

  Hvis innholdet fortsatt ikke oppdaterer seg, ta kontakt med support

Priser, betaling & betingelser

 • Hvilke betalingsmuligheter har jeg?

  FRI-versjonen bestilles direkte via nettsiden. Det samme gjøres for PRO-versjonen. PRO-versjonen faktureres pr. halvår. Løsningen løper til den evt sies opp. Ved oppsigelse etter at  neste halvårsperiode faktura er utstedt, så vil løsningen være tilgjengelig og aktiv fram til neste halvårsskifte før løsningen stopper.

  Løsningen faktureres med forfall pr. 10 dager.

Teknisk

 • Automatisk start av SSSP4

 • Hvordan sette opp SSSP4

 • Trenger jeg å oppdatere løsningen?

  Vår løsning frigjør deg og din bedrift fra alt av oppdateringer. Dere trenger ikke å tenke på det engang. Vi gjør alle oppdateringer i skyen og sender ut jevnlige oppdateringer på tidspunkter som er minst mulig forstyrrende for din drift. Dere får også tilgang til nye funksjoner som utvikles og forbedringer som gjøres. Alt inkludert i prisen.

 • Må jeg kjøpe noe spesialprogramvare eller lisenser?

  Nei. Vår løsning er bygget og drives fra vår cloudløsning, så du trenger ikke installere noe som helst, eller drifte kostbare serverløsninger. Alt er inkludert i vår infoskjermløsning.

 • Anbefalt utstyr for lengre avstander

   

  Om Playeren skal stå langt fra skjermen, eller at det skal brukes flere skjermer som står langt fra hverandre er det anbefalt å bruke utstyr som sender HDMI signal over TP kabler. Da vil man kunne sende signalet rundt 80 meter uten forsterkning, mens man etter spesifikasjonenen til HDMI bør ha forsterker allerde etter 4,5 meter.

   

 • Det mangler plakter i spillelisten

  Hvis en plakat mangler i spillelisten kan det skyldes av plakaten er avpublisert og ikke skal vises i spillelisten. Om du vil se hvilke plakater som er avpublisert velger du Vis avpubliserte øverst i høyre hjørne på skjemen. Avpubliserte plakater vil skille seg ut ved at de har grå bakrgunn. Om du ønsker å publisere en plakat velger du valgikonet på plakaten og velger Publiser.

 • Hvordan kobles player til skjermen?

  Playeren kobles til skjerm via HDMI.

 • Hvordan justere strømstyring?

  Hvis du har løsning med Player er den satt opp til å slå seg av ved et gitt tidspunkt. Som standard er dette ved midnatt og den vil slå seg på igjen kl. 08.00. Om du ønsker å endre dette, må du ta kontakt på post@displaysystem.no eller 980 55033

 • Hvilken nettleser skal jeg bruke?

  Displaysystem anbefaler Google Chrome. Siste versjon kan lastes ned her

 • Hvordan bruke Displaysystem i fullskjerm

  Bruker du FRI eller PRO-versjonen uten Player må du selv sørge for at nettleseren kjøres i fullskjerm.

  I Google Chrome bruker du F11 for å starte/avslutte fullskjermsmodus

 • Hvilken maskinvare trenger jeg?

  Om du bruker løsninger uten Player trenger du i tillegg til skjerm, en maskin som kjører Google Chrome og som takler video i HD oppløsning. Vi anbefaler å gå for Samsungs SSSP-skjermer. De får du i alle mulige størrelser og er skjermer som er laget for å stå på over lange perioder, samt at de har en player innebygget i skjermen. Dermed trenger du ikke noe player! Alt i ett. Vi har samtidig mulighet til å gi skjermstøtte direkte på slike Samsung-skjermer om du tegner en supportavtale.

 • Hvilken type skjerm trenger jeg?

  Displaysystem elsker alle typer skjermer. Du kan vise innhold på både stående og liggende skjermer. 

  Skjermen du skal bruke bør være widescreen og ha HDMI inngang. Skjermen(e) bør ha normal lysstyrke og du må gjerne vurdere Public Displayskjermene vi forhandler.  Ønsker du å ta i bruk en eksisterende skjerm som ikke er Public Display, så kan du bestille med en player fra oss. Vi forhandler nå også Samsung SSSP Digital Signage skjermer med innebygget player.

 • Hva skjer hvis jeg mister tilgang til internett?

  Om man mister nettilgangen vil nettbaserte Displaysystem FRI og Displaysystem PRO uten Player stoppe opp. Kun  kunder med våre playere vil nyte godt av offline-avspillingen. Er visningen sårbar, så anbefaler vi å gå for våre Playere i tillegg til PRO-abonnementet. Du kan ikke bestille player med FRI-løsningen. Kun med PRO.

  Løsningen Displaysystem PRO med Player vil fortsette å spille selv om man mister nettilgangen. (Gjelder ikke streaming av f.eks. YouTube)

   

GDPR

Google Analytics

Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på dette nettstedet. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere.

 

Google Tag Manager

Håndterer sporingskoder og refererer til sporingsoppsett og tracking til 3.partsløsninger som Universal Analytics (Google Analytics). Alt av sporingskoder kjøres og håndteres via Google Tag Manager

Hva lagres: Dine bevegelser på displaysystem.no. All data er anonymisert og vi lagrer ingen sensitiv informasjon. Brukes til optimalisering av nettsiden og tjenester.

 

Hotjar

Anonyme data om dine bevegelser og interaksjon med displaysystem.no. For å hjelpe oss å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt, registrerer Hotjar besøkendes økter. Hotjar-skriptet er en websocket-tilkobling som sender følgende informasjon til Hotjar-serverne:

- HTML-endringer som skjer mens den besøkende bruker sidene dine

- Musbevegelser

- Museklikk

- Scrolle-bevegelser

- Tastetrykk for hvit-listede handlinger

- Statistikk for om visningsstørrelsen for nettleser endres

Hver hendelse som spores, lagres i Hotjars sky-database ved hjelp av et tidsstempel som senere brukes til å spille av hendelsene i sekvensiell rekkefølge. Hotjar-skriptet sporer besøkende når de besøker forskjellige sider ved hjelp av en første-parti "cookie", slik at man kan spille av hele sesjonen i et enkelt opptak. Ingen sensitive informasjon eller brukerinformasjon hentes eller lagres.